Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Kontakta avdelningsledaren, så kan hen berätta mer och ni kan komma överens om när det passar.

Är du mellan 8-9 år?

Spårarscouterna har möten på onsdagar mellan 18.30 och 20.00.

För mer information kontakta:

Helena Lindström helena.lindstroem@tele2.se

Är du mellan 10-12 år?

Som upptäckarscout får man lära sig om vår spännande natur och så har man roligt tillsammans. Vill du veta mer, kontakta oss! Vi har möten på tisdagar mellan 18.30 och 20.00.
Kontakta för mer information:

Anders Liljekvist   anders.liljekvist@live.se

Är du mellan 12-14 år?

Äventyrarscouterna träffas på måndagar mellan 19.00 och 20.30

För de som går i sjätte, sjunde eller åttonde klass.

Kontaktperson:

Stina Leijonhufvud  stina@leijonhufvud.nu