Avdelningar

I vår scoutkår finns det en avdelning för spårare,  en för upptäckare en för äventyrare och en för utamanarscouter.

Gå med i vår kår och testa scouting

Kom på ett möte och testa scouting. Kontakta avdelningsledaren, så kan de berätta mer.

Våra möten hålls normalt i och vid vår scoutlokal på baksidan av Segeltorps Kyrka (Kapelvägen 9, ingång från Skördevägen). På mötena bär vi gärna scoutklädsel med halsduk och oömma kläder efter väder eftersom vi är ofta är ute. När/om man bestämmer sig för att fortsätta med scouter finns scoutkläderna på nätet: http://www.scoutvaror.se/

Spårarscouterna Småkrypen

De som är med på den här avdelningen går i andra eller tredje klass. Som spårarscout får man lära sig om vår spännande natur och göra roliga saker tillsammans. Vill du veta mer, kontakta oss!

Spårarscouterna har möten på onsdagar mellan 18.30 och 20.000.

För mer information kontakta:
Helena Lindström helena.lindstroem@tele2.se

Upptäckarscouterna Jägarna

De som är med på den här avdelningen går fjärde eller femte klass. Som upptäckarscout lär vi oss om världen vi lever i genom att uppleva vi äventyr och bus i naturen tillsammans med våra kompisar. Vill du veta mer, kontakta oss!

Vi har möten på tisdagar mellan 18.30 och 20.00.

För mer information kontakta:
Anders Liljekvist   anders.liljekvist@live.se

Äventyrarscouterna Spejarna

Äventyrarscouterna träffas vid scoutlokalen på måndagar mellan 19.00 och 20.30 och vänder sig till de som går i sjätte, sjunde eller åttonde klass. Vi utveckas och har roligt med hjälp av sjyssta kompisar, utmaningar och äventyr.

Kontaktperson:
Stina Leijonhufvud   stina@leijonhufvud.nu

Utmanarscouterna Frozzarna

Utmanarscout är det absolut tuffaste stadiet i scouterna. Man äger alla de mindre scouterna, men man har forfarande inte tagit steget till ”vuxen”, och har fortfarande en ledare som kan fås att göra saker för en och vara ansvarsfull.

Utmanarscout är man 15-18, och man får helt enkelt göra tuffare, hårdare (=roligare) saker än de andra Scouterna.

Vi har möten på onsdagar kl 20.00-21.30.

Om du är intresserad av att börja kontakta:

Mikael Nyqvist  mikaelny.nykvist@gmail.com   eller kom helt enkelt på ett av mötena.